SEARCH.CRYSTAL.cz

Lyžařský areál OVČÁRNA (hora Praděd) [ Lyžařský areál ]

Lyžařský areál OVČÁRNA (hora Praděd)
Nejvyšší hora Moravy Praděd (1491 m.n.m.) se majestátně tyčí uprostřed chráněné krajinné oblasti Jeseníků. Na vrcholu Pradědu je 162 m vysoká televizní věž s celoročně přístupnou rozhlednou.
Návštěvníky Jeseníky lákají především přírodními krásami a v zimě vynikajícími sněhovými podmínkami. Terény na Pradědu uspokojí příznivce sjezdového i běžkařského lyžování. Zimní sezóna začíná již koncem října a sníh se obvykle udrží až do začátku května. Vhodné podmínky k lyžování zde naleznou jak začátečníci, tak i pokročilí lyžaři.

Turistická zajímavost:
Na severních svazích Petrových kamenů (1438 m.n.m.) jsou nejvýše položené vleky a sjezdové tratě na území České republiky.

V letních měsících si své přijdou také milovníci pěší turistiky a obdivovatelé krásné zalesněné horské krajiny. Díky statutu chráněného území se zachovala nedotčená původní příroda. Jeseníky jsou známe četnými potůčky a vodopády, nejcennější rezervací Jeseníků Velkou kotlinou.

Klimatické lázně Karlova Studánka jsou vyhlášeny nejčistším vzduchem ve střední Evropě.


Běžeckou stopu Švýcárna-Ovčárna upravuje firma Figura ve spolupráci s panem Répalem.


Vysílání programu Panorama z Pradědu financuje a zajišťuje firma Figura. Toto středisko vysílá denně na programu ČT2 v pořadu Panorama 7:55-8:30 Aktuální informace: teletext ČT1/ČT2, strana 195.

KONTAKTNÍ ADRESA:

Lyžařské středisko Praděd - Ovčárna
Malá Morávka
793 36 Malá Morávka
Česko (CZ)
tel: (+420) 554 779 029

SOUVISEJÍCÍ ODKAZY

UMÍSTĚNÍ

DALŠÍ INFORMACE: http://www.figura.cz
Typ záznamu: Lyžařský areál
AKTUALIZACE: uživatel č. 685 org. 56, 09.12.2004 v 10:19 hodin