SEARCH.CRYSTAL.cz

Znak a prapor [ Znak a prapor ]

Prapor obceAutor návrhu znaku a praporu obce vycházel při jejich tvorbě především z popisovaných historických událostí, mj. také proto, že obecní pečeť neposkytovala příliš originálního materiálu (obsahuje symboly snopu, krojidla a radlice - srov.Zlínsko - VM, Brno 1995, s.655). Znak obce
Trojvrší v návrhu obecního znaku tak symbolizuje hornatý ráz okolní krajiny s nejvyšším vrcholem Vizovických vrchů Klášťovem, v červeno-modře polceném štítě stříbrné trojvrší s červenou růží se zlatým semeníkem a zelenými kališními lístky, z prostředního vrchu vyrůstají dva odkloněné zlaté obilné klasy, což odkazuje na symboliku obecní pečeti. Stavba mariánské kaple u studánky se "svatou vodou" je zastoupena mariánskou lilií - stříbrné barvy.
Návrh obecního praporu, ač zjednodušen, vychází důsledně z návrhu znaku, dle zásad a zvyklostí vexilologické tvorby. Prapor: list tvoří čtyři svislé pruhy, bílý, červený, modrý a bílý, v poměru 1 : 2 : 2 : 1. Uprostřed bílá lilie mezi dvěma zkříženými žlutými klasy, každý se třemi listy. Poměr šířky k délce listu je 2 : 3.

UMÍSTĚNÍ

DALŠÍ INFORMACE: http://vysokepole.cz
Typ záznamu: Znak a prapor
AKTUALIZACE: Eliška Černochová (Beskydy-Valašsko) org. 56, 17.03.2010 v 10:59 hodin